Amigo

 

Amigo woont bij ons vanaf dat hij net 8 weken oud was. Hij kwam uit een druk nestje met 6 broertjes en zusjes. In het begin was hij een echte plakkenezer die geen moment alleen kon zijn. Gelukkig werd dat met het ouder worden steeds minder. Hij uitgegroeid tot een lieve, rustige, evenwichtige en vrolijke reu. Het is een echte knuffelbeer. Niets brengt hem snel uit het evenwicht. Hij vindt het heerlijk om met andere honden te spelen maar vanaf dag één is Baila zijn favoriet. Amigo vindt wandelen, fietsen en gewoon buiten-zijn heerlijk. Hij kan zichzelf ook prima vermaken met zijn speelgoed. Lekker relaxen in zijn mandje vindt hij ook heerlijk.

Hij is verder een echte familieman; als één van zijn mensen weer thuis komt dan begroet hij hem/haar steevast met veel ingehouden enthousiasme en biedt hij hem/haar een knuffeltje aan waarna hij natuurlijk lekker aangehaald wil worden. In huis is hij een rustige hond die graag in zijn mand of in zijn bench ligt. Maar zodra er een iemand op de bank gaat zitten wil Amigo er graag bij komen zitten. Het liefst ligt hij een beetje tegen het bazinnetje aan als zij op de bank zit en een boek leest of een film kijkt. 

Amigo heeft een prachtige, heerlijk zachte, licht krullende en glanzende rood-bruine vacht.  Omdat hij niet zo van uitgebreide kam- en borstelbeurten houdt, houden we zijn vacht wat korter. Zo duurt de dagelijkse kam- en borstelbeurt net lang genoeg voor hem. Wat dat betreft is het dus een echte kerel. 

Wij lopen geen shows maar vonden het wel leuk om Amigo een keertje door een echte keurmeester te laten beoordelen. Tijdens de Kampioenschapsclubmatch van de Havanezer Club Nederland heeft Amigo  daarom meegedaan in de huishondenklasse. Hij was toen ruim anderhalf jaar oud. De keurmeester gaf hem een bijzonder mooi rapportje mee naar huis! Zo vond de keurmeester dat hij een mooie maat heeft en een mannelijk hoofd met correct gedragen oren en fraaie ogen. Veder heeft hij een goed ontwikkeld lichaam en een vachtcorrecte zachte textuur en een prima bone. Hij loopt met een rastypisch krachtig en verend gangwerk en toont het ideale clowneske karakter. Nu wisten wij als baasjes natuurlijk allang dat Amigo een mooie hond is maar het was toch leuk dat dit bevestigd werd door de keurmeester.    

Amigo’s stamboom en foto’s van voorouders zijn te zien op:  Pedigree of Zenzi Bossy Doc ‘Amigo’ (havanesegallery.hu) 

Overige weetjes:

  • Amigo is geboren op 21 januari 2018.  
  • Zijn officiële naam is: ZENZI BOSSY DOC.
  • Zijn vachtkleur is ROOD. In de praktijk betekent dit dat zijn vachtkleur uit 50 mooie tinten rood-bruin bestaat. Welke kleuren rood-bruin je precies ziet ligt aan het licht.
  • Amigo weegt ongeveer 8,5 kilo en heeft een schofthoogte van 28 cm.
  • Patella vrij 0/0, Cataract vrij en PRA vrij  

Meer foto’s van Amigo zijn op de pagina ‘Foto’s van Amigo te zien.