Baila

Onze Baila kwam onverwachts in ons gezin toen ze nog maar 13 weekjes oud was. Het was liefde op het eerste gezicht! Het is een mooi, lief, vrolijk en grappig teefje. Niets ontgaat haar en ze is nergens bang voor. Baila is een echte levensgenietster. Ze vindt het heerlijk om met andere honden te spelen. Samen lekker hard rennen op een veldje en dan scherpe bochten maken doet ze het liefst. Ook heuveltjes op- en afrennen vindt ze fantastisch! In de zee of in een poeltje water duikt ze zonder problemen. Zodra ze los mag sprint ze gelijk weg om dan vrolijke capriolen uit te gaan halen maar als je haar roept komt ze gelijk weer bij je terug. Ze kan, net als Amigo, heerlijk los mee lopen maar ook aan de riem lopen vindt ze prima.

Thuis vindt ze het fijn om samen met Amigo te spelen om daarna lekker in haar mandje wat uit te rusten en te slapen. Graag kijkt ze door de ramen naar buiten om te zien of daar nog wat te beleven valt. Ze is gek op haar knuffeltjes en speelgoed en speelt daar veel mee. Maar het liefst ligt ze lekker rustig op schoot bij de baas of lekker tegen het bazinnetje aan als zij op de bank zit.

Baila heeft een mooie, lange, zachte, hoogblonde vacht waarin een kleine slag zit. Iedere dag moet ze even gekamd en geborsteld worden waarna ze er weer prachtig uitziet. En natuurlijk moet er dan een speldje in want anders vallen haar lange haren voor haar ogen en ziet ze niet zoveel meer. 

Wij lopen geen shows maar we vonden het wel leuk om Baila een keertje door een echte keurmeester te laten bekijken en beoordelen. We hebben haar daarom, toen ze net een jaartje oud was, mee laten doen in de huishondenklasse van de Kampioenschapsclubmatch van de Havanezer Club Nederland. Baila kreeg een erg mooi rapportje mee! De keurmeester vond haar een mooi teefje met een fraai, typisch Havanezer hoofd. Haar vacht vond hij fraai. Omdat ze nog erg jong was vond hij dat ze nog wel wat robuustheid in haar lichaam moest gaan krijgen. Hij vond verder dat ze vrij door de ring liep en het ideale karakter liet zien. Nou, met zo’n rapportje mocht ze natuurlijk wel weer thuiskomen!   

Baila’s stamboom en foto’s van haar voorouders zijn te zien op: Odra Amber Fan E Waldblaffers ‘Baila’ – Havanese Gallery 

Overige weetjes:

  • Baila is geboren op 27 september 2018.
  • Haar officiële naam is: ODRA AMBER FÂN É WÂLDBLAFFERS
  • Haar vachtkleur is SABLE. In het begin, als pup, was ze redelijk donker maar hoe ouder ze werd, hoe blonder ze werd. Dit is een eigenschap van de Sable-kleurige Havanezer. Ze heeft nu een vrij egale hoogblonde mooie zachte en glimmende vacht. Bij haar oren zie je wat witte en zwarte haren tussen het blonde haar door. 
  • Baila weegt ongeveer 6,5 kilo en heeft een schofthoogte van 27 cm.
  • Patella vrij 0/0, Cataract en PRA vrij.

Meer foto’s van Baila zijn op de pagina Foto’s van Baila te zien.