All I want for Christmas is you!

Dat Baila en Amigo gek op elkaar zijn dat weten we. Maar de afgelopen dagen vonden ze elkaar wel héél erg lief… Inmiddels is de rust weer een beetje teruggekeerd in Huize de Amigos Bailarines.

Gisteren hebben ze lekker mee mogen smullen van het kerstdiner. Nou, die Provençaalse Knoflookkip vonden ze heerlijk! En ook de Cesar Cuisine met kalkoen en lam die ze in hun etensbakjes vonden werd met smaak opgegeten. Maar wat ze nou met die gekke tipi aan moeten die onder de kerstboom voor ze lag…??? De snoepjes die in het tentje lagen waren wel erg lekker maar met meer dan één pootje gaan ze er voorlopig echt niet in!

De voorbereidingen.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om alles in orde maken om incidenteel verantwoord te kunnen gaan fokken met onze eigen honden.

De ogen en knieën van Baila en Amigo getest door de door de Raad van Beheer en de Havanezer Club Nederland aangewezen specialisten (oogarts en orthopeed). Voor beide honden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij.

Verder hebben wij voldaan aan de voorwaarden van de Havanezer Club Nederland en zijn we toegelaten als aspirant-keurfokker. We staan nu vermeld op de Keurfokkerslijst van de HCN.

Onze kennelnaam is, na lang wachten,  nu ook goedgekeurd door de Raad van Beheer en de FCI. Dit alles betekent dat de toekomstige pupjes een stamboom zullen gaan krijgen waarop onze kennelnaam ‘Amigos Bailarines’ vermeld zal gaan worden.

Het is nu verder aan Baila en Amigo. Spannend!

Hallo!

In de toekomst lijkt het ons erg leuk om een nestje van onze eigen twee lieve en mooie honden te krijgen. Onze reu Amigo is nu ruim twee jaar oud en ons teefje Baila is bijna twee jaar oud. Dit willen we wel verantwoord doen. Onlangs hebben we daarom bij Baila en Amigo de door de rasvereniging en de Raad van Beheer verplichte onderzoeken laten doen mbt de ogen en de knietjes. Baila en Amigo zijn allebei Patella vrij 0/0 bevonden en hebben geen Cataract en geen PRA.

De volgende stappen waren het aanvragen van het formulier voor aspirant keurfokker bij de rasvereniging, het bedenken en aanvragen van een kennelnaam bij de Raad van Beheer en het maken van een website.

Inmiddels hebben we een kennelnaam bedacht en aangevraagd: De Amigos Bailarines Havanezers. Amigos bailarines betekent dansende vrienden. De naam is natuurlijk een vette knipoog naar de namen van onze honden maar we vinden het ook een vrolijke en gezellige naam. Een naam die perfect bij de Havanezer past! De kennelnaam moet nog door de Raad van Beheer goedgekeurd worden. Op de site van de RvB hebben we al wel gezien dat er nog geen kennel is met dezelfde naam.

De website is nu ook aangemaakt en wordt op dit moment ingevuld. Dat is veel maar wel heel leuk werk.

Tot de volgende keer!