Baila en Amigo hebben een prachtige drieling gekregen!

Bijna anderhalve dag voor de bevalling zagen we zaterdagavond de eerste tekenen van de aanstaande bevalling; Baila werd wat onrustiger en bleef rondlopen ipv lekker te gaan slapen in haar mandje. Haar temperatuur ging naar beneden en de eerste weeën dienden zich aan. Na een nacht en een dag en nog een zeer korte onrustige nacht is Baila in de vroege ochtend van de Tweede Pinksterdag 20 mei 2024 bevallen van 3 prachtige pupjes. De bevalling zelf ging zeer voorspoedig. Amigo was aanwezig bij de bevalling en heeft al zijn pupjes geboren zien worden. Net als de vorige keer vond hij het prachtig! Grote zus Chika kwam speciaal voor de bevalling even logeren maar was zo moe geworden van de onrustige korte nacht dat zij de bevalling vooral slapend op de stretcher heeft doorgebracht. Pas nadat alle pupjes geboren waren en de rommel van de geboorte opgeruimd was, kwam zij slaperig even kijken wat er nou toch allemaal gebeurd was.

We zijn heel erg blij met de geboorte van 2 reutjes en 1 teefje. Het oudste reutje is prachtig donkerroodbruin, de tweede is iets lichter van kleur en is mooi roodbruin met diverse roodtinten en een wit befje en als laatste kwam een werkelijk schattig kastanjekleurig roodbruin teefje.

Net als bij het eerste nestje is Baila een fantastische moeder die haar pupjes voortreffelijk verzorgd. De pupjes zijn al lekker aan het groeien en zijn zeer tevreden pupjes. En Baila herstelt al goed van de bevalling en geniet verder overduidelijk van haar prachtige drieling.

Het eerste pupje  is geboren! Het is een reutje.

Amigo begroet zijn zoontje.

Drie pupjes!

Chika komt kijken bij haar nieuwe broertjes en zusje

Amigo & Baila krijgen weer pupjes!

Half mei 2024 krijgen Amigo en Baila weer pupjes!

Gisteren is dmv een echo bij de dierenarts bevestigd waar we al op hoopte: onze mooie lieve Baila is weer drachtig. Het was zo mooi en ontroerend om de kloppende hartjes op de echo te zien! Hier hebben we zo lang naar uitgezien… Half mei verwachten we de geboorte van de pupjes. Hoeveel pupjes het deze keer zullen gaan zijn blijft tot aan de geboorte een verrassing.  We gaan het vanzelf zien. Natuurlijk is Amigo weer de vader.

Met Baila gaat alles verder prima. De vorige keer had ze wat last van zwangerschapsmisselijkheid, deze keer is dat nog maar één keertje voorgekomen. Ze slaap natuurlijk wat meer en is doordat ze bijna niet misselijk is geweest is ze ook al wat aangekomen. We gaan haar de komende tijd extra verwennen.

Helaas geen pupjes voor Baila…

Het is voorbij….
Op dag 58 van de dracht bleek bij de echo dat Baila’s buikje helemaal leeg was…. Van de eerder geziene pupjes was niets meer terug te vinden…. Met Baila is gelukkig alles helemaal prima. Zij is gewoon haar lieve en vrolijke zelf. 🙏
Het is zo enorm jammer en teleurstellend voor de families die al helemaal uitzagen naar de aanstaande geboorte van de pupjes waarvan er eentje van hun zou worden…
Alle spullen zijn weer opgeruimd. We gaan het in 2024 gewoon weer opnieuw proberen.
Kan een afbeelding zijn van binnen

Baila is drachtig!

In december ’22 hebben Baila en Amigo het weer even extra gezellig met elkaar gehad. Begin januari ’23 kregen we het vermoeden dat Baila misschien weer drachtig zou zijn. Ze sliep wat meer dan we gewend waren van haar en ze kreeg die typische dromerig blik die drachtige teefjes zo vaak hebben.

Op 12 januari ’23 werd d.m.v. een echo door de dierenarts vastgesteld dat Baila drachtig is. Hoeveel pupjes er in Baila’s buikje zitten, blijft tot aan de bevalling een grote verrassing. De echo was te onduidelijk op dat gebied. Maar drachtig is ze in ieder geval wel, volgens de dierenarts. Wat een leuk vooruitzicht om weer pupjes in huis te gaan krijgen!

Met Baila gaat het prima. Zij is in een uitstekende conditie. De komende weken gaan we extra goed voor haar zorgen. We hopen dat de rest van de zwangerschap goed verloopt en dat er een voorspoedige bevalling volgt.

Er zijn 7 prachtige pupjes geboren!

Vroeg op de vrijdagmorgen van 19 februari 2021 zijn er, na een voorspoedige bevalling, 7 prachtige pupjes geboren! Het zijn 4 teefjes en 3 reutjes. Ze zijn prachtig! Met Baila en haar kleintjes gaat het prima. 

Alle pupjes hebben de rode kleur van papa Amigo en een beetje van de lichte kleur van mama Baila. Drie pupjes zijn wat donkerder, twee iets lichter en eentje heeft een perfecte combinatie van de kleuren van Baila en Amigo en is prachtig goud-oranje met een wit befje. 

We hebben ze de namen Chiara, Chikorita, Chewbacca, Clooney, Cupido, Celebi en Chi-Chi gegeven.

 

Ja!!!!! Baila is drachtig!

Maandagmiddag was het eindelijk zover: het was tijd voor de echo bij de dierenarts. Hoewel we het bijna zeker wisten was het toch fijn om een bevestiging van de zwangerschap te zien. We zagen direct een paar krachtige kloppende hartjes! Zo mooi en ook zo ontroerend om te zien. Ik moest echt even een traantje wegpikken, hoor… Ons hondenmeisje is natuurlijk ook nog even goed nagekeken door de dierenarts en die concludeerde dat Baila in een uitstekende conditie is.

Over een maandje verwachten we de pupjes. Dat betekent dat de pupjes eind april naar hun nieuwe baasjes mogen gaan. En dat is natuurlijk een hele mooie tijd want dan wordt het snel weer lekker weer en kunnen we weer lekker veel naar buiten. Heerlijk. Maar voorlopig is het nog niet zo ver. We gaan ons hier nu eerst goed voorbereiden op de komst van de pupjes.

Baila heeft de laatste tijd wat last gehad van zwangerschapsmisselijkheid. Hierdoor at ze weinig en had ze ook weinig energie. Ondanks dat was ze toch al aardig aangekomen. Sinds deze week eet ze gelukkig weer goed en met smaak. Voor haar doen slaapt ze erg veel, maar ja, dat is natuurlijk ook niet vreemd met al die veranderingen in haar lijfje! We gaan ons meisje de komende maand extra goed vertroetelen. Amigo heeft trouwens allang door wat er aan de hand is met Baila. Het liefst blijft hij dicht bij haar in de buurt. En bij het buitenlopen zorgt hij ervoor dat andere honden niet in de dicht in haar buurt komen. Hij is zo lief en zo zorgzaam!

All I want for Christmas is you!

Dat Baila en Amigo gek op elkaar zijn dat weten we. Maar de afgelopen dagen vonden ze elkaar wel héél erg lief… Inmiddels is de rust weer een beetje teruggekeerd in Huize de Amigos Bailarines.

Gisteren hebben ze lekker mee mogen smullen van het kerstdiner. Nou, die Provençaalse Knoflookkip vonden ze heerlijk! En ook de Cesar Cuisine met kalkoen en lam die ze in hun etensbakjes vonden werd met smaak opgegeten. Maar wat ze nou met die gekke tipi aan moeten die onder de kerstboom voor ze lag…??? De snoepjes die in het tentje lagen waren wel erg lekker maar met meer dan één pootje gaan ze er voorlopig echt niet in!

De voorbereidingen.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om alles in orde maken om incidenteel verantwoord te kunnen gaan fokken met onze eigen honden.

De ogen en knieën van Baila en Amigo getest door de door de Raad van Beheer en de Havanezer Club Nederland aangewezen specialisten (oogarts en orthopeed). Voor beide honden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij.

Verder hebben wij voldaan aan de voorwaarden van de Havanezer Club Nederland en zijn we toegelaten als aspirant-keurfokker. We staan nu vermeld op de Keurfokkerslijst van de HCN.

Onze kennelnaam is, na lang wachten,  nu ook goedgekeurd door de Raad van Beheer en de FCI. Dit alles betekent dat de toekomstige pupjes een stamboom zullen gaan krijgen waarop onze kennelnaam ‘Amigos Bailarines’ vermeld zal gaan worden.

Het is nu verder aan Baila en Amigo. Spannend!