Het tweede nestje – het D-nestje uit 2024

De echo

Een maand na de dekking zijn we op 18 april 2024 naar de dierenarts gegaan voor het laten maken van een echo en daarop zagen we dat Baila inderdaad drachtig is! Op de echo waren 3 krachtig kloppende hartjes te zien. Of er inderdaad 3 pupjes geboren gaan worden is nog even afwachten want bij een echo kunnen er natuurlijk altijd nog één of meerdere pupjes ‘verstopt’ zijn en daardoor gemist worden tijdens de echo. Bij het vorige nestje zagen we 7 kloppende hartjes en er werden inderdaad 7 pupjes geboren. We gaan zien of het aantal ook deze keer goed gezien is op de echo! Een drachtfoto aan het einde van de dracht om te zien hoeveel pupjes er er zijn, laten we absoluut niet maken want röntgenstraling is per definitie schadelijk voor moeder en pups. Om die reden worden er immers ook geen röntgenfoto’s van zwangere vrouwen gemaakt. We houden het dus lekker bij de echo.

Geboorte

Op de vroege pinkstermaandagmorgen van 20 mei 2024 heeft Baila na een voorspoedige bevalling het leven geschonken aan 3 prachtige pupjes! Het zijn twee reutjes en één teefje. Papa Amigo heeft al zijn kindjes geboren zien worden en is reuze trots op zijn nieuwe gezinnetje. Als eerste werd om 04:43 een donkerrood reutje van 190 gram geboren (Don Diego – Diego), daarna kwam om 05:14 een wat lichterrood reutje van 214 gram (Don Juan – Donny) en als laatste kwam om 06:04 een kastanjebruin teefje van 177 gram (Doña Dongmei – Donja).  Met Baila en haar pupjes gaat het prima.

Geboorteaangifte

De geboorte van de pupjes is doorgegeven aan de Raad van Beheer en de Havanezerclub Nederland. De stamboomnamen van de pupjes zijn nu bekend:

Week na week