Hoe duur is een pupje?

Hoe duur is een pupje?

In 2023 lagen in Nederland de vraagprijzen voor een Havanezerpupje met FCI-stamboom zo rond de 2000 euro.

Als fokker krijg je soms een mailtje met als eerste en enige vraag de vraag hoe duur een pupje is. Nu is het natuurlijk niet nodig om geheimzinnig te doen over de vraagprijs maar als dat de enige vraag is, zult u vaak geen antwoord terugkrijgen. Hoewel de prijs zeker niet onbelangrijk is is het wel jammer als mensen alleen maar daarin geïnteresseerd zijn.

De aanschaf van een pup is iets waar goed overgedacht moet worden en dat gaat veel verder dan de vraag hoe duur een pup is. Als het goed is krijgt u immers voor vele jaren er een familielid bij. Het ras, het uiterlijk, het karakter, waar het pupje geboren wordt, wie de ouders zijn, hoe de fokker met de ouders omgaat etc. is allemaal erg belangrijk. Een fokker wil hier meestal graag over vertellen. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat een fokker fokt volgens de voorwaarden van de rasvereniging en die van de Raad van Beheer.

Het is belangrijk om een pupje te kopen bij een fokker met wie u een klik heeft.  Ook voor de fokker is het ook belangrijk om een pupje te verkopen aan iemand met wie hij/zij een klik heeft. Wij stellen daarom een persoonlijk contact met een aspirant pupkoper erg op prijs. Alle kleine pupjes zijn enorm schattig en vertederend maar kleine pupjes worden groot en gaan qua uiterlijk en gedrag op hun ouders lijken. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat aspirant pupkoper, het liefst voordat de pupjes geboren worden, eerst kennis kan maken met de ouders. Dan krijgen ze alvast een idee voor soort (leuke) hond hun pupje zal worden als hij/zij volwassen is en hoe het er straks ongeveer uit zal gaan zien. Ook kan men dan het verschil zien tussen een reu en een teefje qua uiterlijk (bouw) en qua karakter.