Het eerste nestje.

De zeven pupjes van het C-nestje.

Op 19 februari 2021 is het eerste nestje van Baila en Amigo geboren. In een paar uur tijd werden 7 prachtige pupjes geboren; 4 teefjes en 3 reutjes. Alle pupjes hadden de mooie warme rode kleur van hun papa met hier en daar de mooie lichte kleur van hun moeder.

Vanaf het begin ontpopte onze Baila zich als een zeer liefdevolle en zorgzame moeder.  Ze heeft het echt geweldig gedaan. Niets was haar teveel, alles voor de pupjes. Ruim 5 weken lang heeft ze volledig borstvoeding gegeven. De pupjes groeiden hierdoor als kool! Vanaf de 5e week zijn we heel rustig begonnen met het afspenen van de pupjes. Eerst begonnen we met wat gehakt vers vlees en een paar dagen later kwamen daar de puppybrokjes bij. Maar tot en met de laatste dag hebben ze nog bij Baila gedronken.

Toen de pupjes 5 weken oud waren zijn ze door de Raad van Beheer hier in huis gechipt. De officiële namen en de vachtkleur werden toen ook vastgelegd en verbonden aan hun chipnummer. Omdat we al de A hadden van Amigo en de B van Baila hebben we alle pupjes een naam gegeven die met een C begint: Chiara (Red), Chikorita (Red-Sable), Chewbacca (Red), Clooney (Red), Celebi (Red-Sable), Cupido (Gold) en Chi-Chi (Red). Deze namen zijn samen met de toevoeging ‘van de Amigos Bailarines’ de officiële namen die nu ook op de stambomen van de pupjes staan.

Met 6 weken was het tijd voor het eerste uitstapje buitenshuis en gingen we naar de dierenarts waar alle pupjes onderzocht werden en hun eerste puppyenting kregen. De dierenarts was zeer te spreken over onze mooie en gezonde pupjes!

Na wekenlang veel bezoek gehad te hebben van alle toekomstige baasjes, moesten we na 9 weken afscheid gaan nemen van de pupjes… Wat was dat moeilijk… maar de wetenschap dat ze naar geweldige lieve families gingen verzachte de pijn een beetje. Eén pupje, Chika, bleef nog een paar weken langer maar ook zij ging uiteindelijk het huis uit. Gelukkig bleef zij wel dichtbij wonen want zij woont nu bij onze zoon dus we zien haar nog heel veel!

Foto’s en video’s van de 7 pupjes uit het C-nestje vindt u hier.

 

DE HAND VAN EEN FOKKER…

De hand van een fokker…
De hand van een fokker is de hand die de teef tijdens de bevalling kalmeert…
Het is de hand die haar buik streelt om haar te kalmeren tijdens de weeën…
De hand van een fokker is de hand die de weg vrij maakt om de pups makkelijker geboren te laten worden…
Het is de hand die niet beeft en onder het bloed zit om een pup in moeilijkheden te helpen.
De hand van een fokker is de hand dat de pups hun vruchtzak breekt als het niet gebroken is na geboorte…
Het is de hand die het pups helpt schoon te wrijven en de ademhaling op gang breng.
De hand van een fokker is degene die probeert om een pup te reanimeren, maar dat soms moet opgeven als er geen hartslag volgt.
De hand van een fokker is de hand die de navelstreng doorknipt als moeder teef het niet doet…
Tevens is de hand van de fokker degene die de pup elke dag weegt om te controleren of alles goed gaat.
De hand van een fokker is de hand die een verdwaalde pup dichter legt bij de moeder terwijl moeder je vol vertrouwen aankijkt…
De hand die de borst masseert, zodat de melk op gang komt…
De hand van een fokker is degene die in zijn/haar ogen wrijft en vecht tegen de vermoeidheid en slaap na dagen met weinig slaap.
Het is de hand die dag en nacht flesjes melk geeft als er te weinig melkgift is.
De hand van een fokker is degene die de verloren pup terug brengt naar de moeder, degene die met de pup speelt om het te socialiseren, degene de pup leert overschakelen op vaste voeding.
De hand van een fokker is de hand die voor de kleintjes zorgt als het niet goed met ze gaat
De hand van een fokker is de hand die u uw pup toevertrouwd in de hoop dat het goed zal gaan.
De hand van een fokker is de hand die dag en nacht klaarstaat om al uw vragen te beantwoorden als u over ook maar iets twijfelt.
Voor al deze en vele andere dingen, de volgende keer dat u de hand van een Fokker schudt, denk dan aan alles wat die hand met liefde heeft gedaan.

❤️