Het eerste nestje – het C-nestje uit 2021

De zeven prachtige pupjes van het C-nestje.

Op 19 februari 2021 is het eerste nestje van Baila en Amigo geboren. Na een voorspoedige bevalling werden op de vroege vrijdagochtend van 19 februari 2021 in een paar uur tijd 7 prachtige pupjes geboren; 4 teefjes en 3 reutjes. Alle pupjes hebben de mooie warme rode kleur van hun papa met hier en daar de mooie lichte kleur van hun mama. Ze zijn werkelijk prachtig om te zien!

Vanaf het begin ontpopte onze Baila zich als een zeer liefdevolle en zorgzame moeder.  Ze heeft het echt geweldig gedaan. Niets was haar teveel. Ruim 5 wekenlang heeft ze volledig borstvoeding gegeven zodat de pupjes de allerbeste start in het leven kregen. De pupjes groeiden als kool! Vanaf de 5e week zijn we heel rustig begonnen met het afspenen van de pupjes. Eerst begonnen we met wat gehakt vers vlees en een paar dagen later kwamen daar de puppybrokjes bij. Vanaf het begin zag je al bij de pupjes een voorkeur voor vers vlees en/of voor brokjes. Maar tot en met de laatste dag hebben ze nog bij Baila een toetje gehaald.

Toen de pupjes 5 weken oud waren zijn ze door de Raad van Beheer hier in huis gechipt. De officiële namen en de vachtkleur werden toen ook vastgelegd en verbonden aan hun chipnummer. Omdat we al de A hadden van Amigo en de B van Baila hebben we alle pupjes een naam gegeven die met een C begint: Chiara (Red), Chikorita (Red-Sable), Chewbacca (Red), Clooney (Red), Celebi (Red-Sable), Cupido (Gold) en Chi-Chi (Red). Deze namen zijn samen met de toevoeging ‘van de Amigos Bailarines’ de officiële namen die nu ook op de stambomen van de pupjes staan.

Met 6 weken was het tijd voor het eerste uitstapje buitenshuis en gingen we naar de dierenarts waar alle pupjes onderzocht werden en hun eerste puppyenting kregen. De dierenarts was zeer te spreken over onze mooie en gezonde pupjes!

Vanaf 7 weken mochten de pupjes zo nu en even naar buiten om in de tuin te genieten van het heerlijke lenteweer.  Vol bewondering zagen en roken ze voor het eest planten en bloemen. Ook hoorden, zagen en roken ze voor het eerst andere dieren zoals vogels, insecten, vissen en andere dieren. Vanaf 8 weken mochten ze voor het eerst aan een riempje mee de tuin uit en ontdekte ze dat de wereld nog veel groter was!

Na wekenlang veel bezoek gehad te hebben van alle toekomstige baasjes, moesten we na 9 weken afscheid gaan nemen van de pupjes… Wat was dat moeilijk… maar de wetenschap dat ze naar geweldige lieve families gingen verzachte de pijn een beetje. Eén pupje, Chika, bleef nog een paar weken langer bij ons maar ook zij ging uiteindelijk het huis uit. Gelukkig bleef zij wel dichtbij want zij woont nu bij onze zoon dus we zien haar nog heel veel!

Foto’s en video’s van de 7 pupjes uit het C-nestje vindt u hier.