Nu nog geen pups.

Wel mooie toekomstmuziek

Een nestje is nu nog toekomstmuziek. Op dit moment zijn we bezig om aan alle voorwaarden te voldoen om eventueel in de toekomst verantwoord een nestje te kunnen gaan krijgen.

De ogen en knieën van Baila en Amigo zijn inmiddels getest (voor beiden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij). Daarnaast zijn we druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Wij hebben inmiddels voldaan aan de voorwaarden om toegelaten te worden als aspirant-keurfokker bij de Havanezer Club Nederland. Wij staan nu vermeld op hun Keurfokkerslijst. Onze kennelnaam is aan het begin van deze zomer aangevraagd bij de Raad van Beheer. We wachten nog op goedkeuring hiervan. Dit kan helaas nog enkele maanden duren.

Nog geen zwangerschap

Op dit moment is het dus nog niet bekend wanneer onze Baila zwanger zal gaan worden. Misschien gebeurt dit aan het einde van dit jaar maar het kan ook later zijn.

Dit ligt enerzijds aan o.a. hoe snel de Raad van Beheer en daarna de FCI (Fédération Cynologique Internationale) de aanvraag van onze kennelnaam verwerken en toekennen want we willen natuurlijk wel dat de toekomstige pupjes de kennelnaam ‘van de Amigos Bailarines’ in hun stamboom vermeld gaan krijgen. Anderzijds moet het echte ‘werk’ straks gedaan worden door Amigo en Baila… En dan is het daarna nog afwachten of dit een succesvolle zwangerschap tot gevolg heeft. Voor ons is dit alles ook afwachten. Wel spannend, hoor!

Zodra er ‘groot nieuws’ is zullen wij het natuurlijk vermelden op onze website. Ook geven wij dan aan de Havanezer Club Nederland de dekmelding en twee maanden later (als alles goed is gegaan) de geboortemelding door. Dit komt dan ook op hun site te staan (www.havanezerclub.nl ). Die site is dus ook erg belangrijk om in de gaten te houden!

Wachtlijst

Gezien de grote belangstelling die er nu al is voor de toekomstige pupjes van Baila en Amigo, zullen wij na de dekking/geboorte wellicht wel moeten gaan werken met een wachtlijst, al vinden wij uw persoonlijke omstandigheden uiteindelijk belangrijker dan uw plaats op de wachtlijst. Maar dat is dan pas.

Het heeft nu dus ook echt geen zin om ons een mailtje te sturen met het verzoek om op de wachtlijst geplaatst te worden omdat die wachtlijst er simpelweg nog niet is.  Laten we eerst maar eens afwachten wat de toekomst in petto heeft!