De Amigos Bailarines Havanezers.

De Havanezer komt oorspronkelijk uit Cuba waarvan Havana de hoofdstad is. Op Cuba wordt Spaans gesproken. We hebben onze honden daarom een Spaanse roepnaam gegeven. Ook wilden we een Spaanse naam als kennelnaam. Onze kennelnaam ‘Amigo Bailarines’ is betekent ‘dansende vrienden’. De naam geeft natuurlijk een vette knipoog naar de namen van onze honden maar we vinden het ook een vrolijke en gezellige naam. Een naam die perfect bij de Havanezer past!

Onze honden

Onze honden heten Amigo en Baila. Op hun eigen pagina stellen wij hen aan u voor. Verder zijn er meerdere foto’s van hen te zien op de fotopagina’s.

Amigo

Baila

Het leek ons erg leuk leek om eens een nestje te gaan krijgen van onze eigen honden. Om dit verantwoord te doen zijn we het officiële traject ingegaan want we wilden wel dat de toekomstige pupjes, net als hun ouders, een stamboom krijgen.

De ogen en knieën van Baila en Amigo zijn getest door de door de Raad van Beheer en de Havanezer Club Nederland aangewezen specialisten. Voor beide honden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij.

Daarnaast zijn we de druk bezig geweest om al het papierwerk in orde te maken. Wij hebben inmiddels voldaan aan de voorwaarden van de Havanezer Club Nederland en zijn in het najaar van 2020 toegelaten als aspirant-keurfokker. We staan nu op de Keurfokkerslijst.

Onze kennelnaam is na lang wachten in het najaar van 2020 ook goedgekeurd door de Raad van Beheer en de FCI. Dit alles betekent dat de toekomstige pupjes een stamboom zullen gaan krijgen waarop onze kennelnaam vermeld zal worden.

Op 19 februari 2021 is ons eerste nestje Amigos Bailarines Havanezertjes geboren!