De Amigos Bailarines Havanezers.

De Havanezer komt oorspronkelijk uit Cuba waarvan Havana de hoofdstad is. Op Cuba wordt Spaans gesproken. We hebben onze honden daarom een Spaanse roepnaam gegeven. Ook wilden we een Spaanse naam als kennelnaam. Onze kennelnaam ‘Amigo Bailarines’ is betekent ‘dansende vrienden’. De naam geeft natuurlijk een vette knipoog naar de namen van onze honden maar we vinden het ook een vrolijke en gezellige naam. Een naam die perfect bij de Havanezer past!

Onze honden

Onze honden heten Amigo en Baila. Amigo en Baila wonen natuurlijk bij ons in huis en zorgen hier voor veel gezelligheid! We genieten enorm veel van ze. Chika, het dochtertje van Amigo & Baila, hoort officieel ook bij de Amigos Bailarines Havanezerkennel maar zij woont elders maar we zien haar vaak.

Op hun eigen pagina stellen wij de honden aan u voor. Verder zijn er meerdere foto’s van hen te zien op de fotopagina’s.

Amigo Baila Chika

Het leek ons erg leuk leek om eens een nestje te gaan krijgen van onze eigen honden. Om dit verantwoord te doen zijn we het officiële traject ingegaan zodat de toekomstige pupjes, net als hun ouders, een FCI-Stamboom krijgen. 

Gezondheidsonderzoeken

De ogen en knieën van Baila en Amigo zijn in juni 2020 getest door de door de Raad van Beheer en de Havanezer Club Nederland aangewezen specialisten. Voor beide honden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij.

Aspirant keurfokker

Daarnaast zijn we de druk bezig geweest om al het papierwerk in orde te maken. Wij hebben inmiddels voldaan aan de voorwaarden van de Havanezer Club Nederland en zijn in het najaar van 2020 toegelaten als aspirant-keurfokker. We staan vermeld op de HCN-Keurfokkerslijst.

Kennelnaam

Onze kennelnaam is na lang wachten in het najaar van 2020 ook goedgekeurd door de Raad van Beheer en de FCI. Dit alles betekent dat de toekomstige pupjes een stamboom gaan krijgen waarop onze kennelnaam vermeld zal worden.

Eerste nestje

Op 19 februari 2021 is het eerste nestje Amigos Bailarines Havanezertjes geboren. De zeven prachtige pupjes, 4 teefjes en 3 reutjes, wonen inmiddels allemaal bij hun een lieve families.

Toekomst plannen

Op dit moment hebben we nog geen plannen voor een tweede nestje.