Onze kennel

Onze kennelnaam 

De Havanezer komt oorspronkelijk uit Cuba waarvan Havana de hoofdstad is. Op Cuba wordt Spaans gesproken. We hebben onze honden daarom een Spaanse roepnaam gegeven. Ook wilden we een Spaanse naam als kennelnaam. De naam ‘Amigos Bailarines’ betekent ‘dansende vrienden’. De naam verwijst natuurlijk naar de namen van onze honden maar we vinden het ook een vrolijke en gezellige naam. Een naam die perfect bij de vrolijke en gezellige Havanezer past!

Onze honden

Onze honden heten Amigo en Baila. Amigo betekent in het Spaans ‘vriend’ en Baila betekent in het Spaans ‘danseres’, namen die prima bij hun karakter passen. Amigo en Baila wonen natuurlijk bij ons in huis en zorgen hier voor veel plezier en gezelligheid. We genieten enorm van ze. Chika, het dochtertje van Amigo & Baila, hoort officieel ook bij de Amigos Bailarines Havanezerkennel maar zij woont bij onze zoon. Gelukkig wonen zij dichtbij ons waardoor wij Chika veel zien.

Op hun eigen pagina stellen wij de honden aan u voor. Verder zijn er meerdere foto’s van hen te zien op de fotopagina’s.

Amigo Baila Chika

FCI-Stamboom

Het leek ons erg leuk leek om een nestje te krijgen van onze eigen twee honden. Om dit verantwoord te doen zijn we in 2020 het officiële traject ingegaan zodat de toekomstige pupjes, net als hun ouders, een FCI-Stamboom krijgen. 

Gezondheidsonderzoeken

De ogen en knieën van Baila en Amigo zijn getest door de dierenarts-specialisten die door de Raad van Beheer en de Havanezer Club Nederland aangewezen zijn om deze onderzoeken te doen. Voor beide honden geldt: Patella vrij, Cataract vrij 0/0 en PRA vrij.

Keurfokker

Daarna begon het echt werk en zijn we de druk bezig geweest om al het papierwerk in orde te maken. Nadat we voldaan hadden aan de voorwaarden van de Havanezer Club Nederland zijn we in het najaar van 2020 toegelaten als keurfokker. Sindsdien staan we ook vermeld op de HCN-Keurfokkerslijst.

Kennelnaam + stamboomnaam

Onze kennelnaam is na lang wachten in het najaar van 2020 ook goedgekeurd door de Raad van Beheer en de FCI. Dit alles betekent dat de toekomstige pupjes een stamboom krijgen waarop onze kennelnaam vermeld staat.